(M)amma Moderat

söndag 1 juli 2018

Varför struntar folkvalda i demokratin, som de har som födkrok?

Den 18 juni skulle Valnämnden på Orust ha hållit sitt möte för att fatta viktiga beslut för att garantera ett rättvist och säkert Val 2018. Men bara Ordföranden Anne-Marie Petersson (S) och Ulf Sjölinder (L) hade som ordinarie ledamöter behagat dyka upp och INGEN av de andra ordinarie ledamöterna hade anmält förhinder/kallat in sina ersättare, utan helt enkelt struntat i att de hade accepterat ett viktigt uppdrag av största betydelse för demokratin, FY SKÄMS, ordinarie ledamöter från Centern, Miljöpartiet och Moderaterna. Anser Ni inte att vårt demokratiska system är värt att försvara?

Klicka på bilden för att läsa i full storlek
Varför de politiska partierna nominerar kandidater till uppdrag, som de sedan fullständigt struntar i, kan man fundera över, men nu är partierna återigen ute och fjäskar för väljarna för att få möjlighet att strunta i både uppdrag och sina väljare under de kommande fyra (4) åren ... Dags för förändring kan man tycka!

Allra fulast har dock vice ordförande i Valnämnden Martha Arnell (M) uppträtt, då hon uppburit ett fast arvode på inte mindre än 10 680 kr*, för att just som vice ordförande axla ett eget ansvar .. ett ansvar för demokratin på Orust som hon uppenbarligen inte tar på allvar.

* 0,5% * 44 500 kronor * 12 månader * 4 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar