(M)amma Moderat

söndag 11 februari 2018

Men det visste vi väl redan sedan snart 30 år?

Under den gångna veckan har vi, genom Lokaltidningen STO:s försorg nåtts av det glada beskedet att STO-pendlarna snart pendlar billigt, då de blir Zon B .. men detta gäller ju bara "S" och "T" av STO kommunerna, Orust förblir ju landet i dimman bortom horisonten .... Kanske var det inte så dumt av Liberalerna att föreslå en kommunsammanslagning med våra vänner i "S" och "T", en snabb väg dit vi egentligen hör hemma, i Göteborgsregionen?!
Klicka på artikeln för att läsa den i full storlek.


Samma lokalblaska har publicerat en aktuell undersökning om vart Orust egentligen hör, rent arbetsmarknadsmässigt (vilket ju inte är någon hemlighet då Orust åtminstone de senaste 27 åren hört till denna Arbetsmarknadsregion). Så då vet vi detta igen, Orust framtid ligger söderut, inte norrut .. om inte den stora anledningen att åka till "Station Torp" helt plötsligt uppstår ...Samtidig kan man koppla detta till en artikel i Göteborgsposten, som citerar en SIFO undersökning, där man funnit att egentligen vill ytterligare (minst) 15 000 flytta till Orust, om det bara gick att få ihop livspusslet med bostad, arbete/arbetsresor och livskvalitéer av olika slag ...


Så då återstår frågan, "Varför vill inte de ledande regionpolitikerna stödja de enskilda människorna i sina strävanden att få bo, verka och utveckla sig, sina idéer och företag på attraktiv landsbygd?"
Om man jämför de tre storstadsregionerna i Sverige så blir det tydligt att Västsverige ligger rejält efter i att utveckla/förstora Arbetsmarknadsregionen.


Orust hör alltså till Arbetsmarknadsregionen Göteborg, sedan 30 år, men fortfarande går det inte att på ett tidsenligt/snabbt sätt ta sig hit och härifrån .. men det finns lösningar på detta problem .. läs gärna om dem nedan ...

Klicka på inlägget för att läsa det i sin helhetInga kommentarer:

Skicka en kommentar