(M)amma Moderat

måndag 15 januari 2018

Inte alla rovdjur går på fyra tassar ...

Är man stark så måste man var snäll, så lär vi barnen i sagorna så som Bamse, m.fl. men hur ser det ut i den verklighet som barnen möter?

I kväll, samtidigt med en intressant och trevlig Moderat tillställning på gamla I 17 i Uddevalla, så siktades två av dessa "katter" i vår trädgård. 3000 meter från Hamntorget i Henån och cirka 15 meter från hustru som sopade farstukvisten ren från snö. Nu valde de ju att fly, men faran för försvarslösa domesticerade bytesdjur kvarstår ..

Kvar var bara några översnöade spår av stora tassar ...
Orustmoderat träffar Lodjur
Bohuslänsmoderater träffar Jessica Polfjärd(M)Några ytterligare paralleller mellan kvällens två händelser ligger i de ytterst intressanta ämnen som avhandlades, "Vad gör man när man INTE kan fly?", eller bara fly en kort sträcka under en kort tid? Vilket är fallet för många som tvingas uppsöka de olika Kvinnojourerna? 

Uddevalla verkar ha tagit ett nytt grepp här, ett annat/kompletterande grepp har tagits av privata initiativ så som Villa Loveby som ett seriöst alternativ när tillfälliga vistelser på kvinnojourerna inte räcker till (i denna blogg i september 2017) och deras initiativ till Nya Vingar Klicka på bilden för att läsa mer om "Nya Vingar"

Ett annat intressant ämne var framtidens lärandemiljö i världsklass, vissa vill kalla den "Skolan" men det räcker inte, Vad gör vi för att vårda och skydda det kunskapskapital som Sverige byggt upp under de senaste 100 åren ... kommer en akademisk spetsutbildning, i 20-25 års åldern att räcka under ett allt längre yrkesliv?
Nej och vad gör då samhället för att hjälpa till att skydda/utveckla denna investering på en dramatiskt förändrad arbetsmarknad. där den enskilde akademikern ansvarar för sin kompetensutveckling?

Ett tredje ämne var, det kanske självklara, men ändå allt för ofta bortglömda: Kritik mot ett dåligt fungerande system eller verksamhet är INTE kritik mot de som jobbar, gör sitt bästa inom ramen för sitt uppdrag/anställning i detta system/verksamhet.
Att ifrågasätta, är grunden för en livsnödvändig utveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar