(M)amma Moderat

fredag 26 januari 2018

Det var "Sista droppen" ..

Kvällens premiär på Orustrevyn 2018, "Sista droppen" var som vanligt både rolig och träffsäker, även om ensemblen blivit både lite (för) liten med på tok för hög medelålder. Det hade varit roligt om det gick att locka till sig några av de dramaelever som just nu studerar drama i musikskolans försorg .. (?)
Flera Moderater sågs bland funktionärer och publik, även journalister från lokalpressen vågade sig dit.


Som seden bjuder så skämtades det högt och lågt, varken de Svenska partiledarna eller Donald Trump undslapp att få en släng av sleven, eller en dusch, då det ju handlar om vatten ...

Även om det fanns många tillfällen till skratt, så kom den lokala fullträffen under andra akten, 
"20. Lukt och politik", då frågan ställdes "-Hur det kunde komma sig att Orust skolor, helt plötsligt gått från botten till toppen inom vårt område, alltså Orust, Tjörn, Stenungsund"?


Detta ledde självklart till olika utvikningar över det senaste årets lokalpolitiska händelser, däribland den både onödiga och destruktiva spricka i Moderaterna som man noterat,
"- Någon har slagit in en Kihl", frågan är bara VEM och VARFÖR? 
Så då är det väl bara att, "knacka ur denna Kihl", ur moderaterna ....

Min personliga reflektion, "-Det måste både vara en enorm tillgång men också en förbannelse för en lokalrevy, risken är ju att när de har gjort sin research, skrivit, repat och börjat uppträda, så blir delar av repertoaren inaktuell" (Här finns det en sådan risk, men det får vi bjuda på).     

Även "22. Försvarsövningen Mediokra", var i sin enkelhet rolig, träffsäker och mycket tänkvärd.

Ett "Mediokert" hemvärn bestående av åldringar (synonym för den politiska eliten på Orust) kommer inte att kunna leverera och fungera i verkligheten!

Vi utförde som vanligt även tester på barn och ja humorn funkar även på barn från 9 år.
Sammanfattande omdöme: 4 av 5 droppar!
Har du inte köpt biljett ännu, gör det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar