(M)amma Moderat

fredag 3 november 2017

Inte nog med den regering & skattepolitik vi har, företagen verkar vara politikernas villebråd.

Tidigare inlägg:
"Inte nog med den regering & skattepolitik vi har, företagen verkar vara tjänstemännens privata villebråd." Där vi får läsa hur småföretagare känner sig jagade och utlämnade åt godtycke och de egna agendor som kommunala tjänstemännen som de själva avlönar driver.
 "Inte nog med den regering & skattepolitik vi har, företagen verkar vara allmänt villebråd." Där en bedragare vill lura småföretagare att ingå ett avtal om en något oklar tjänst med ännu oklarare nytta, under förespegling att företagaren lämnar en av myndighet önskad uppgift.

Men det är alltså inte slut med detta, nej även vissa politiska partier på vänsterkanten och deras företrädare har fått hybris och tycker sig veta och kunna bättre än de som verkligen skapar välfärdens förutsättningar, företagen och de entreprenörer som ligger bakom dem.
Vi som medborgare har ju skapat en samfällighet (Samhället) som skall sköta vissa frågor som bäst sköts just samfällt, men nu har vår skapelse fått eget liv, löpt amok och svällt över alla breddar, tappat kompassen och vet inte längre vems intressen de är satta att tjäna.

Nu vill dessa funktionärer som valts att bevaka och driva vår samfällighet diktera VAD ägarna av samfälligheten skall få välja mellan och HUR effektiva de privatägda tjänsteleverantörerna får vara. Just det, som privat leverantör skall man INTE få leverera DEN tjänst som ägarna/medborgarna efterfrågar till DET pris som är avtalat för den tjänsten OM man är för effektiv och så att säga, "sabbar ackordet" och gör för mycket/för bra tjänster till en kostnad som ligger lägre än vad vissa funktionärer i samfälligheten tycker är lämpligt, så är man en dålig leverantör, lite som den Svenska Varvskrisen, fast tvärt om, men resultatet kommer att bli detsamma, totalt sammanbrott när politiker vill leka stora företagsledare och vanligt folk kommer att få betala notan.

Analogi: I landet lagom så är det förbjudet att göra något riktigt bra, för då är det synd om de som inte kan få del av den extraordinära insatsen, då är det mycket bättre att göra en dålig eller i vart fall medioker insats. Därför får inga byggherrar eller vägföreningar bygga bostäder eller vägar billigare än någon annan i landet, för då skulle det ju kunna hända att någon fick en trevlig bostad att trivas i till ett överkomligt pris, hur skulle det se ut?
Nej är det bostadsbrist så skall den gälla ALLA och ingen ung människa skall kunna slinka undan och lyckas tjuvstarta sitt liv med en egen bostad till ett pris som är orättvist lågt.
Klicka på bilden för att läsa artikeln i sin helhet.Man tror inte att det skulle kunna hända i ett land som ligger i väst Europa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar