(M)amma Moderat

tisdag 17 oktober 2017

En stressad pappa i kraftlöst land som lovar runt och håller tunt.

En tuff resa, först en totalt utslagen snabbladdningsstation i Munkedal laddpunkten.se (uppenbart lika dåligt skött som resten av kommunen?). Den under buller och bång invigda laddstationen verkar inte underhållas speciellt bra, inte ens ett telefonnummer som man kan kontakta för felanmälan!? 
En riktigt sorglig historia.
Klicka på bilden för att läsa om invigningen av laddbunkten.se i Håby, Munkedal
Sååå det blev att försiktigt ta sig söderut mot en fungerande civilisation och laddningsinfrastruktur, eller ...  med endast några kilometer kvar i batteriet så kunde Max Hamburgerrestaurang (Ett gediget Norrbottniskt varumärke) på Torp i Uddevalla siktas och därmed en av de tämligen glest utspridda snabbladdarna från Vattenfall .. räddad!
Nej, betalningen i InCharge, (Vattenfalls app) funkar inte och därmed ingen laddning ... nu är goda råd dyra, snart kommer barnen att stå i ösregnet i en dåligt vald vägkorsning (då skolskjutstrafiken på Orust  inte går där barnen finns utan där den av någon anledning stannat de senaste 20+ åren).


Efter flera fruktlösa försök så kontaktas Vattenfalls kundtjänst som bekräftar att de fått veta att betalningen i deras "laddningsapp" inte fungerar, så de gör de enda rätta startar laddningen manuellt och kostnadsfritt, tack för det Vattenfall, en bra skatteåterbäring ;-)

Som tur var så finns det en angenäm ansvars- och servicekänsla hos de enskilda medarbetarna på skolan/barnomsorgen, så barnen slapp gå i ösregnet, tack för det fritidsfröknarna.

Så det slutliga omdömet från Ingenjören och den moderne pappan mitt i livet, som testar att bo och leva med elbilen "Nisse LöfvEl" blir: Fortfarande verkar laddningsinfrastrukturen inte riktigt gå att lita på.

Uppdatering 2017-10-18
Nu har jag fått återkoppling från laddpunkten.se angående Håby i Munkedalskommun och den totalt funktionsodugliga snabbladdningsplatsen. "Hej, Tack för info. Vi kommer att skicka en tekniker.
Den högra laddaren kommer dock ej att bli lagad. Vi har tyvärr en leverantör, DBT,  som trilskas och inte vill hjälpa till. 

Laddpunkten.se"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar