(M)amma Moderat

torsdag 27 april 2017

På spaning efter framtidens Vård- & Omsorg.

Ja, då har man varit ute på omvärldsspaning, denna gång för att snegla på vad branschen har för idéer om vård- och omsorg. För hur skall vi som opposition kunna bidra med ett bättre "tänk" än sittande majoritet om vi inte kommunicera med andra om framtiden?
Sagt och gjort det kan vara värt att lägga en dag med ideellt arbete för medborgarnas bästa. Färden gick till Svenska Mässan i Göteborg och Vitalis 25-27 april 2017.

Klicka på entrékortet om du vill läsa mer om Vitalis 2017
Klicka på bilden för att se listan med utställare på Vitalis 2017


Ett mycket intressant besök och det är inte utan att man känner igen tongångarna från IT-boomens dagar, men nu är det Vård- och Omsorg som skall "kopplas upp", det är ingen tvekan om att det är många olika typer av företag och organisationer som vill vara med och sälja in olika lösningar.
Det fanns gott om Prylar som påminde om hushållsrobotarna R2D2 och C-3PO i Star Wars (kultfilm från 1977), men om det läggs ned så mycket tankar, energi och pengar i att utveckla dessa självkörande kylskåp, så kommer de att bli prisvärda och fullgod ersättning för manuellt arbete inom en nära framtid.


Men det fanns också helt andra företag, exempelvis så finns det flera som jobbar med olika lösningar för att effektivare simulera, planera och hantera olika resurser, exempelvis personal. Dessa fick frågan "- Hur de kunde göra en kommunal omsorgsorganisation som inför 100% heltidsbemanning billigare än en motsvarande organisation som INTE har 100% heltidsbemanning... " I en monter möts min fråga av ett skratt och stort intresse .... verkar vara en "snackis" inom deras bransch ... så Lisbeth Tilly, du får snart den utlovade inputen från mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar