(M)amma Moderat

torsdag 13 april 2017

Ännu ett parti Monopol har spelats i de slutna politiska rummen!

Fredagen den 14 oktober 2016, kommenterade jag Kommunfullmäktigedebatten om min fråga "Finns det ett formellt eller informellt beslut att riva eller försälja hela eller delar av Gamla Ängåsskola?" under rubriken Bara toppen på ett isberg av ekonomisk kaos! (Klicka här för att läsa)

Gång efter gång så visar det sig att jag har haft rätt, så rätt att det på allvar stör ett litet fåtal makthungriga personer, som saknar både egen vilja eller förmåga att förändra. Dessa personer gör nu ALLT för att dölja den obehagliga sanningen (konstigt nog även i oppositionen).

Man kan betrakta lokalpolitiken på Orust som ett skådespel med ett högre biljettpris än uppsättningarna på världens bästa scener eller som ett parti Monopol, detta populära sällskapsspel, fast med riktiga pengar, där de vanliga människornas pengar ömsom satsas friskt i dåligt underbyggda, helt utsiktslösa plakatprojektet eller i bästa fall behjärtansvärda men dåligt styrda projekt till en alldeles för hög kostnad. Läs här inlägget från 9 November 2016 "Ännu en omgång i det kommunala Monopol spelet"

Nu har alltså ännu en omgång av "In-Real-Life-Monopoly" spelats och NU så finns det visserligen inga nya planer eller beslut MEN nu har mina, för de ansvariga obehagliga pekpinnar, blivit en väckarklocka om att passivitet och ickebeslut också har ett högt pris.

Nu vill en nyvaken politisk majoritet riva hela Ängås gamla skola (Även om det förnekades ihärdigt när jag frågade i mitten av oktober 2016), vad är sant och rätt .. vem vet?
Men helt uppenbart så har åtminstone delar av den politiska majoriteten tagit intryck av den massiva kritiken och börjat tänka lite oroligt på det annalkande valet 2018 och vad deras väljare skall säga. 
Klicka på bilden för att läsa artikel i STO tidningen i sin helhet.
"– Skolan stängdes som en följd av dåligt skött fastighetsunderhåll. Under många år lades inte en krona på att underhålla kommunens fastigheter. Hade byggnaden skötts hade den haft mer värde än i dag", säger Lars Larsson (C) ordförande i utskottet för samhällsutveckling." Ja så är det och vems är felet att medborgarnas pengar förskingrats/förstörts genom dåliga politiska beslut/ickebeslut? Frågan har rests av oss i oppositionen, Hur stor är underhållsskulden på de kommunala fastigheterna efter åratal av misskötsel?

Nej nu fyller Orust kommun all kriterierna för att bli första kommun i programmet Lyxfällan ... eller egentligen inte ... jag gillar titeln "Skuldfällan" bättre, dags att anmäla en ny kandidat till nästa säsong ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar