(M)amma Moderat

söndag 18 december 2016

The winner takes it all!

Som en god och insiktsfull förälder får man gör vad man kan för att med spel & lek förbereda barnen för den verkliga verkligheten och vad kan då vara bättre än ett riktigt sällskapsspel?

I helgen erövrade "far i huset" hela världen med en offensiv strategi (Strategi är ledarens absoluta ansvar, Strategi = Generalskonst) och hänsynslös taktik. De små gröna gubbarna var tacksamma över att stå som segrare i detta parti av sällskapsspelet RISK, även om resan var tuff, för vem vill vara en del av ett förlorande team? Ingen! ;-)Idag har det blivit högsta mode att prata om och anställa vissa tjänstemän som "strateger", så även på Orust. Men vad är kraven på en "kommunal strateg" och vad blir följden av att inte vara vinnande i sin strategi? Eller får ens strategen ett inflytande över just strategin eller handlar det bara om "att utföra" utan inflytande ens över taktiken, det som ofta kallas HUR:et i de kommunala korridorerna?

Med tanke på att dagens politiska ledning inte verkar ha vare sig en vinnande idé om en Strategi eller en aning om hur de skall agera för att nå målet (Taktik).
Då OrustAlliansen, det största oppositionsblocket, för närvarande inte har möjlighet att sätta ett relevant, realistiskt och effektivt avgörande mål eller sättet att agera för att nå detta mål så får vi låta huvudmotståndaren, de i dagens majoritet ingående partier, ta det fulla ansvaret för sitt och endast sitt misslyckande både på strategisk och taktisk nivå.


Men när det kom till att kombinera Strategi, Taktik och Ekonomi så spöade "mor i huset" alla i tur och ordning ... eller, "The winner takes it all!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar