(M)amma Moderat

onsdag 21 december 2016

(IT)Terrorister angriper även i Henån.

Jaha det är inte bara i Berlin och Turkiet utan även i Henån Orust som terrorister och illgärningsmän smyger runt bland julskinkor, granar och tomtar! Efter att ha blivit inbjuden till ett intressant besök ute i många Orustbors verklighet, skulle kvällen ha ägnats åt Motions- och Interpellationsskrivande ... men nu fick det bli lite IT-säkerhetsarbete då en annan moderat, som inte är lika kritisk och försiktig som jag, hade klickat på ett e-postmeddelande som hon skulle låtit bli!

Lyckligtvis upptäckte vårt IT-säkerhetssystem problemet snabbt!



















Det verkar vara en ganska ny variant av "OSIRIS Locky Ransomware", gissa om det blir hårdare IT-restriktioner för den olycklige moderaten? ;-)
För dig som ännu inte vet, så är det mycket vanligt att även det oskyldigaste e-postmeddelande från någon som du tror är Posten, Telia eller någon annan avsändare som du inte reflekterar över, kan innehålla en liten programsnutt som krypterar alla dina filer på din dator och sedan kräver de små nollorna som skickat programsnutten till dig att du skall betala en nätt liten summa för att de skall låsa upp alla dina filer ... det behöver väl inte sägas att DU SKALL INTE BETALA EN KRONA!





















Måtte bara den Svenska polisen få tillräckligt med resurser och kunnig personal för att effektivt kunna bekämpa denna typ av försök till utpressning/rån och andra internetrelaterade brott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar