(M)amma Moderat

måndag 27 juni 2016

Klassiska sagor i ny tappning "Spara inte utan Slösa"!

Fortsättning på blogginlägget: "The day after tomorrow" från den 17 juni 2016 ...

Då har ännu en oppositionspolitiker uttryckt sitt missnöje med och oro för den oförmåga att spara, som den härskande majoriteten visat. I Orustpolitiken överträffas verkligheten, allt som oftast av dikten, nu senast känns kommunens budgeteringsprocess som ett nummer av den klassiska sagan om Spara och Slösa ur tidningen Lyckoslanten.
Klicka på Spara och Slösa för en grundläggande ekonomilektion för kommunalpolitiker ;-)
Så när man nu sätter upp sagan "Spara inte utan Slösa" så överbesätter man rollerna till den milda grad, vilket kan vara nyckeln till varför allt blir så förtvivlat dyrt när kommunen skall är inblandad. Istället för två unga damer, som hade varit den naturliga rollbesättningen, så liknar allt en helt annan saga "Tant Grön, Tant Brun, Tant Gredelin och Farbror Blå". Kanske ett uppslag till kommande Orustrevyer ;-)

Under rubriken "Nu måste tagelskjortan på" skriver han om hur "Sagoteamet" från majoriteten har enats om en mirakelmedicin med sådana biverkningar att den kommer att ta livet av patienten, Orust framtid!
Klicka på bilden för att läs hela insändaren som publicerades i Bohusläningen 20160627
Nu verkar vi ha en enig opposition för att sluta slösa bort människornas pengar. Sedan tidigare har även en annan bekymrad oppositionspolitiker Veronica Almroth(L), under rubriken "Vi säger NEJ till ytterligare skattehöjning på Orust", uttryckt sin frustration över det som alla, utom majoritetens "Sagoteam" fattat: Det är slut nu, tiden då upprepade skattehöjningar istället för sparsamhet fungerade utan att människorna vidtar motåtgärder är över. Hur tänker den härskande majoriteten lösa de "önskelistor" som den kommunala förvaltningen redan presenterat på ytterligare 68 nya miljoner 2018 och 90 nya miljoner 2019 ... tillsammans med de 46 "nya miljonerna" för 2017 (enligt förvaltningens önskelista för 2017, med ett budgeterat överskott på 33 miljoner) så blir det hela 204 nya miljoner som kommunen vill ta från människorna som bor här, fram till 2019. Det är alltså hög tid för besparingar redan i budgeten för 2017, för vem tror på att det om ett år blir så mycket lättare att lösa budgeten för 2018, när man fått ett snabbt vikande skatteunderlag svart på vitt?

Klicka på bilden för att läsa hela insändaren som publicerades i Bohusläningen 20160622
Nej, kära "Sagoteam" från majoriteten, gör om och gör rätt, visserligen viskar små fåglar om att Ni äntligen, åtminstone delvis verkar ha fattat hur man realiserar oppositionens budget med stora fastighetsförsäljningar, men de pengarna behöver komma innevånarna tillgodo som sänkta skatter och avgifter istället för att snabbt slösas bort i nya vidlyftiga projekt.

Om Ni tappat bort Ert exemplar så bifogar jag vårt förslag till inriktningsbudget, notera särskilt att:
  • vi återställer kommunalskatten, genom att ta bort den tillfälliga skattehöjningen på 50 öre, som gjordes för att klara återställningen av Henåns nya skola samt 
  • vi inför Lagen om valfrihet så att en hälsosam konkurrens uppstår, där den som kan leverera den välfärdstjänst som efterfrågas till bästa pris blir vinnare medans den som levererar en välfärdstjänst som ingen vill betala för får tänka om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar