(M)amma Moderat

tisdag 12 april 2016

Demokratin på Orust, en tragisk dockteater!

Kommunal misshushållning har blivit det ledande paradigmet. Men helt plötsligt har revisionen inte möjlighet att utkräva ansvar av den härskande majoritet som gång efter gång efter gång struntar i de kritiska synpunkter som oppositionen fört fram ...
Klicka på bilden för att läsa artikeln i tidningen Bohusläningen.
Det verkar som om den härskande majoriteten har skaffat sig en strategikonsult för att kompensera för egen inkompetens. Man har till fullo anammat råden man fått och tar konsekvent fullmäktige och därmed medborgarna som gisslan genom att manövrera, "fulspela" och i kraft av 24 röster, tvinga Orust medborgare till att ständiga GODKÄNNA revideringar av en från början otillräcklig och huvudlös budget.
Helt nyligen var vi som sitter i kommunstyrelsen (med några få olyckliga undantag, exempelvis 80% arvoderade oppositionsrådet Hans Pettersson) på en politikerutbildning med "Kommunallags oraklet" Axel Danielsson.
Danielsson konstaterar det självklara, att "Orust är en bra kommun, bara en timmes restid till Göteborg och att det mesta funkar rätt bra, trots Er politiker". Och det Största problemet är: Oklart vem styr vem? Vilket ansvar och vilka befogenheter finns hos kommunstyrelsen? Han fortsätter : "Ni smiter undan på fullmäktigenivån eftersom ni inte tar upp framtiden där. Svåra frågor ska ha svåra svar!"

Konsultoraklets slutord är: Ni behöver bemanna med högre kompetens, jobba mer långsiktigt och ta framtidsfrågor på allvar. Något som varit uppenbart för många av oss upplysta medborgare under en längre tid.

Nu är det uppenbart: på ena sidan står ett föråldrat klansamhälle där man möter förändringar och omvärldens utveckling med misstro, bortförklaringar och syndabockstänk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar